De voordelen van biergist bij honden en katten

De voordelen van biergist bij honden en katten

De voordelen van biergist voor mensen hoeven geen betoog meer. Dit product is heel rijk aan vitamines van de B groep (B1, B2, B3, B5, B6 et B9) en bevat eveneens mineralen, zoals zink, fosfor en magnesium. Deze samenstelling maakt biergist tot een uitgelezen hulpmiddel voor het algemeen welzijn, maar ook voor de gezondheid van de huid, het haar en de nagels. Door de aanwezigheid van magnesium en vitamine B, draagt biergist bij tot het dagelijkse evenwicht van het organisme. Tegenwoordig weet men ook dat biergist op een natuurlijke manier honden en katten verzorgt en is iedereen zich wel bewust van het belang van een natuurlijke geneeswijze bij de verzorging van zijn gezelschapsdier. Biergist werkt, net als bij mensen, in op huid, haar en nagels, en zorgt voor een mooie vacht. Maar biergist is een polyvalent product en kan op veel andere manieren aangewend worden.

 

Het gebruik van biergist bij hond en kat

Het is mogelijk het dieet van uw hond en kat op lange termijn aan te vullen met biergist. Zijn vacht zal gaan glanzen en dik worden en het is een probaat middel tegen haaruitval. Haaruitval is een terugkerend fenomeen in het tussenseizoen, maar is ook een symptoom van allergie of een reactie op beten (insecten, vlooien, enz.). In geval van allergieën en gekrab kunt u biergist ook gebruiken als aanvulling op specifieke behandelingen die aangeraden werden door uw naturopathische dierenarts.

Met biergist verzekert u uw hond en kat van een mooie vacht, maar u kunt biergist eveneens gebruiken om uw hond en kat op een natuurlijke manier te verzorgen. De proteïnen, lecithine en aminozuren die dit uitstekende voedingssupplement bevat, vergroten de weerstand tegen infecties en zullen uw gezelschapsdieren helpen om ziektes te vermijden en er sneller van te genezen.

 

Enkele specifieke aanwendingen

Biergist wordt in de natuurlijke geneeskunde van honden en katten gebruikt als aanvulling op het dieet van een poes die in verwachting is. Sommige fokkers die meer verwachten van een natuurlijke dan van een chemische aanpak, schijnen goede resultaten te behalen in de strijd tegen vlooien door de vacht van het dier met biergistpoeder te bestrooien.

Andere aanwendingen zijn onder andere een aanvulling op de behandeling van diabetes en vooral de coryza infectie, die vooral gevaarlijk is voor katten. Natuurlijk moet men bij ernstige ziekte of twijfel steeds zijn naturopathische dierenarts raadplegen.

Het goede nieuws voor de adepten van biergist is trouwens dat dieren heel snel wennen aan de uitgesproken smaak van biergist in hun voeding.