De voordelen van spirulina voor honden en katten.

De voordelen van spirulina voor honden en katten.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene alg die de vacht van honden en katten glanzend maakt.

Deze micro-alg is spiraalvormig (vandaar de naam) en leeft in zoet water. Hij bevat tot 70% proteïnen, dubbel zoveel als soja. Maar de plant is ook heel rijk aan aminozuren, vitamines en mineralen, zoals ijzer, magnesium en chroom.

Om al deze redenen wordt spirulina vaak als supervoeding beschouwd. Het wordt al jaren als supplement in onze voeding gebruikt en begint nu ook op te duiken in dierenvoer, vooral in biologisch katten- en hondenvoer. En met evenveel succes.

 

Waarom spirulina voor honden en katten?

Er is geen reden waarom uw hond of kat niet zou mogen genieten van de voordelen van verrijkte voeding. Voedingssupplementen zijn immers niet alleen nuttig voor mensen, maar ook voor dieren. De huidige voeding, of het nu om mensen- of om dierenvoeding gaat, is vaak niet voedzaam genoeg. Daar komt nog eens bij dat ons lichaam de gevolgen ondervindt van het jachtige moderne leven en de vervuiling.

Spirulina is de beste keuze om uw kat of hond te helpen fit en vitaal te blijven. Een gezond dier, dat genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, herkent men aan zijn of haar zijdezachte, dikke, glanzende vacht. Deze laatste is een echte barometer waaraan men de gezondheid van uw dier kan aflezen.

Door zijn uitzonderlijke rijkdom aan vitaminen en mineralen, helpt spirulina uw dier langer en gezonder te leven. Na een ziekte of een grote inspanning zal uw dier dankzij spirulina ook sneller herstellen.

 

Waar vindt u spirulina voor uw kat en hond?

Katten, meer nog dan honden, zijn fijnproevers met een scherp ontwikkelde reuk- en smaakzin. Wees er maar zeker van dat ze het meteen merken als u iets heeft toegevoegd aan hun voer! Al is het nog zo gezond, de kans is groot dat ze hun eten niet aanraken als u een voedingssupplement heeft toegveogd. U zult dus het omgekeerde bereikt hebben van wat u wilde.

Gelukkig hebben de producenten van natuurlijk honden- en kattenvoer de oplossing ontdekt. Zij verwerken spirulina gewoon in de terrines, brokken, koekjes, snacks of patés voor honden en katten. Deze voedingswaren op basis van biologisch vlees of vis, bevatten enkel natuurlijke voedingsstoffen, en zijn bijzonder smakelijk.

Uw dier zal dus smullen en ongemerkt alle vitamines en mineralen binnenkrijgen die noodzakelijk zijn voor zijn gezondheid. Voor verzwakte dieren bestaan er supplementen op basis van spirulina en speciale “tonus” samenstellingen.

U houdt van uw hond of kat? Geef hem dan het beste voer en kies voor natuurlijke en biologische voedingsmiddelen die zijn gezondheid ondersteunen.

Ontdek producten op basis van spirulina voor hond en producten op basis van spirulina voor kat