Wat is een label?


Een label is een teken dat op een verpakking of op de etiketten van een product wordt aangebracht. Dit teken geeft aan dat het product effectief een geheel van criteria naleeft dat is gedefinieerd door een nauwkeurig lastenboek.

 

Een biolabel garandeert een grote meerderheid van natuurlijke stoffen en bestanddelen die aansporen tot respect voor het milieu, een doordacht gebruik van de natuurlijke bronnen, respect voor de dierensoorten en de toestand van de dieren, beperkt en verantwoordelijk gebruik van chemische producten, inspanningen op het vlak van productie en recycling, bijzondere aandacht voor de sanitaire, sociale, en economische omstandigheden van de spelers en tot slot een inspanning om transparant te zijn tegen de consument.

 

We moeten echter op onze hoede zijn, want er is momenteel een overaanbod aan labelaanduidingen. Sommige hiervan zijn alleen uitgedacht voor marketingdoeleinden en voldoen op geen enkel vlak aan de hierboven vermelde criteria.

 

Hoe vind ik dan mijn weg in deze jungle?

 

In de eerste plaats volstaat het de verschillende organismen voor de certificatie-instellingen voor labels te onderscheiden. Zij controleren de naleving van de opgelegde regels.

 

Label AB label anima Bio label biogarantie Label Biokreis Label Demeter Label Ecoland
AB Anima Bio Biogarantie Biokreis Demeter Ecoland
Label FSC Label MSC Label Oko tex Label USDA Label PEFC Label Eko
FSC MSC Okotex USDA PEFC EKOlabel oko test
Oko test Groen Garantie


 
 

Eerste Bestelling

Eerste Bestelling?

10% korting met de promotiecode: welcome

Avis consommateurs

Biofan en ik

Diensten

Levering

Betaling

  • Beveiligd door Ogone
  • Kredietkaart
  • Bancontact
  • Overschrijving
  • Paypal
  • IDeal
  • Belfius Directbank
  • Ing Homebank

Voordelen

Onze aanbiedingen krijgen
Hond
Kat
Paard

Blog

Wij gebruiken cookies om informatie op te slaan met als doel uw navigatie op onze internetsite eenvoudiger en beter te maken. Klik hier voor meer informatie
x