De kattenbakken van Becotray - Blauw

De kattenbak Becotray is biologisch afbreekbaar en 100% ecologisch. Hij zal uw interieur opvrolijken met zijn joviale design en opgewekte kleuren. Hij is ultra functioneel en gebruiksvriendelijk. De Becotray is zwaarder dan plastiek en zal dus niet zo makkelijk omkeren op de grond.
Niet op voorraad
SKU:
GR917

De BecoTray is de eerste ecologische kattenbak die echt functioneel is. Hij werd gemaakt op basis van natuurlijke vezels en is duurzaam en, eens opgebruikt, is hij biologisch afbreekbaar. De Becotray heeft een hoog deksel offrant une protection anti-rebond … en een duwdeksel voor het gebruiksgemak. Hij is zwaarder dan een gangbare plastieken kattenbak en is dus stabieler en moeilijker om te keren. 

 

Waarom is de Becoscoop brokkenschep 100% ecologisch ?


Plantaardig afval

Onze meest recente materiaal uit het gamma Becothings is ons nieuwe Bioplastiek op basis van plantaardig afval. Het is in feite een biocomposiet : een mix van biologisch afbreekbare grondstoffen.

Ongeveer 80% van het materiaal is gemaakt uit  bamboe- en rijstschilafval. Rijstschillen zijn derivaten van de rijstproductie, het is bruikbaar materiaal want gewoonlijk wordt het gewoon weggegooid.

Hoewel u zich bamboe voorstelt als lange fijne stengels, is deze plant in feite verwant aan gras en groeit dus heel snel. Dit betekent dat alle bamboe die we gebruiken op een duurzame manier geteeld wordt.

Deze twee grondstoffen worden gemengd met een hars op basis van aminozuren. Dit hars vormt het bindmiddel tussen alle vezels. Het zorgt er gelukkig ook voor dat het materiaal afgebroken wordt.

 

Ecologische grondstoffen

Alle Becothing producten worden gemaakt met als doel zo ecologisch mogelijk te zijn. Dit betekent dat men eerst de levenscyclus van een product moet bestuderen. Producten zoals klerenhangers en potten eindigen vaak in opslagplaatsen of vuilnisbelten. Het is dus van essentieel belang dat men een open oog houdt naar de toekomst toe. Gemaakt uit het juiste materiaal en met zijn goede ontwerp is de impact van Becothings op het milieu minimaal.

 

Recyclage van karton

In ons dagelijks leven is karton overal. Bijna alles wat we kopen heeft een verpakking gemaakt uit karton. Het Verenigd Koninkrijk produceert ongeveer 8 miljoen ton kartonverpakking per jaar. Karton bestaat uit cellulosevezels die zelf geproduceerd worden op basis van houtpulp. De productie van nieuw karton vereist helaas dat men bomen kapt. Gelukkig is karton redelijk makkelijk te recycleren. Door gerecycleerd karton te gebruiken kan men dus actief meehelpen aan het redden van onze wouden !