Wat is een natuurlijk wormdodend middel voor honden en katten

Wat is een natuurlijk wormdodend middel voor honden en katten

Het actieve principe van een wormdodend middel is de parasiterende wormen uit de darmen van het dier te verjagen, om een ergere infectie te voorkomen. Tegenwoordig bestaan er veel natuurlijke behandelingen om de komst van parasiterende wormen bij honden en katten te voorkomen.

 

De goede darmhygiëne van uw dier op een natuurlijke manier ondersteunen is een goed idee want dit verstoort de darmflora niet. Bereidingen met planten met een wormdodende werking maken de darmen minder ontvankelijk voor de ontwikkeling van parasitaire wormen.

 

Of het nu in de vorm van druppels, gel, poeder of tabletten is, er bestaan veel recepten die speciaal ontwikkeld werden om op een natuurlijke manier onwelkome gasten in de darmen van uw hond of kat te bestrijden. Deze producten zijn echter geen geneesmiddelen!

 

Sommige ingrediënten keren vaak terug in dit type natuurlijke behandelingen. Bijvoorbeeld, look en zijn afgeleiden zoals alline, zijn efficiënt om parasieten te verjagen. Men kan ook een afkooksel van een soort wormdodend zeewier gebruiken. Men hoeft slechts enkele druppels door het water of het voer van zijn viervoeter te mengen. Absint, alant, tijm, en kruidnagel maken eveneens deel uit van de planten die regelmatig gebruikt worden in de bereiding van wormdodende middelen voor honden en katten. Zij hebben een ondersteunende werking.

 

Andere planten, zoals cucurbita pepo, cinchona officinalis of cinnamomum verum staan bekend om hun purgatieve darmwerking. Anderzijds is de schors van de granaatappelboom een krachtig natuurlijk wormdodend middel en is dit middel vooral actief tegen de tenia worm. Ten slotte zijn alsem, courgette- en pompoenpitten en pyrethrum ook vermeldenswaardig voor hun wormdodende eigenschappen. Tegenwoordig zijn natuurlijke wormdodende methodes erg populair. Er bestaan overigens ook meerdere homeopathische behandelingen om honden en katten op een natuurlijke manier te verzorgen. De opmerkelijk doeltreffende essentiële oliën worden eveneens steeds vaker gebruikt om een gezonde darmflora van huisdieren te bevorderen. Meer informatie rond deze natuurlijke behandelingen vindt u in gespecialiseerde boeken geschreven door experts.

 

Kortom, natuurlijke wormdodende behandelingen genieten de voorkeur om de komst van allerlei parasieten te voorkomen. In geval van infectie of wanneer u twijfelt, kunt u echter beter een naturopathische dierenarts raadplegen!