www.biofan.com  De e-boetiek van biologische en natuurlijke producten voor gezelschapsdieren

 

Biofan werd in april 2009 geboren uit de liefde voor de natuur en de dieren van 2 gepassioneerde mensen, Véronique en François.  Biofan (afkorting voor bio for animals) is een e-boetiek met een uitgebreid assortiment biologische en natuurlijke voedingsproducten en ecologische accessoires voor huisdieren. De stichters van de onderneming hebben een dubbel doel:  dieren een voeding geven die heilzaam is voor hun gezondheid en een langer leven door producten aan te bieden waarvoor bij de productie rekening werd gehouden met milieu- en sociale normen.

 

Betreffende hun keuze voor een e-commerce, licht Véronique het volgende toe: “Wij hebben voor dit systeem gekozen omdat internet een schitterend middel is dat alle deuren opent naar de verschillende marktsegmenten.”

 

Hoewel deze markt momenteel nog niet zo bekend is in Europa, krijgen steeds meer consumenten interesse om op deze manier te bestellen. Daarom wil Biofan transparant zijn in haar communicatie. Haar team neemt trouwens altijd de tijd om alle vragen die via de site binnenkomen, te beantwoorden. “We zijn ons ook snel bewust geworden van het feit dat internauten heel wat problemen hadden om hun weg te vinden in de verschillende labels. Daarom hebben we een speciale sectie gemaakt met de labels met de hoogste garanties op de Europese markten en die terug te vinden zijn in de dierenvoeding.”

 

Op het vlak van voeding stelt de site zowel hondenbrokken als biologische of natuurlijke patés en terrines voor, hoofdzakelijk afkomstig uit Frankrijk, Nederland of Duitsland. “De Duitsers zijn voorlopers op het vlak van biologische producten en het label Demeter “koppeling label Demeter op biofan” is een van de beste voorbeelden. »

 

De accessoires die op de site worden verkocht zijn onder andere geselecteerd vanwege hun ecologische productiemethode (gerecycled, biologisch afbreekbaar, enz.), maar ook op basis van het type onderneming. “Wij geven de voorkeur aan ondernemingen op mensenmaat die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk. In de toekomst zal een nieuw criterium het criterium van het respect voor de mens zijn, ook de “menselijke ecologie” genoemd. Dit wordt bijvoorbeeld aangetoond door ondernemingen die zich implementeren in landbouwgebieden of economisch getroffen gebieden.”

 

Biofan richt zich tot iedereen die van dieren en de aarde houdt, op een natuurlijke manier.

Press@biofan.com