Groene producten van hoge kwaliteit voor uw huisdieren


«De beste keuze voor uw dieren... en voor het milieu!»

Ploeg van Biofan

 

 

 

Kleine geschiedenis van een groot project


Aan de basis van BIOFAN vinden we twee enthousiaste mensen: Véronique en François. Bij het zoeken van biologische voeding voor hun hond, merken ze hoe moeilijk het is om alle milieuverantwoorde producten voor dieren terug te vinden op eenzelfde plaats. Daarom beslissen ze een compleet nieuw concept te lanceren op internet: BIOFAN (bio for animals).

Met BIOFAN kunt u uw liefde voor dieren verenigen met respect voor de planeet. Deel op uw beurt de waarden van BIOFAN door uw gezellen het beste op de markt te bieden... en praat erover met anderen! Véronique en François staan open voor uw suggesties en zullen u graag met raad en daad bijstaan: klik hier om hen een bericht te sturen.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom biologische producten voor onze dieren?  


Omdat onze trouwe gezellen dat verdienen!
Steeds meer mensen kiezen voor andere eetgewoonten, voor onze gezondheid en ons welzijn. Omdat wij ze verzorgen, zijn gezelschapsdieren ook consumenten geworden. Het lijkt dus vanzelfsprekend dat wij hen laten delen in de weldaden van een doordachte voeding die speciaal voor hen werd ontwikkeld terwijl de negatieve gevolgen voor het milieu toch worden beperkt.

 

Weet u dit?
Nieuw-Zeelandse onderzoekers hebben berekend dat het onderhoud van een grote hond, zoals een Duitse herder of een labrador, een equivalente invloed op het milieu heeft als een 4x4 voertuig! De voeding van een gewone kat komt overeen met de CO2-impact van een Volkswagen Golf

Het is essentieel geworden dat we ons bewust zijn van deze dubbele noodzaak:

 • Onze dieren een voeding geven die goed is voor hun gezondheid en een lang leven garandeert
 • Producten kopen waarvoor de milieu- en sociale normen zijn nageleefd bij de productie

 

 

5 goede redenen om BIOFAN te kiezen


 1. De gezondheid van uw dieren beschermen
 2. Voorkomen dat het milieu wordt vervuild door hun lozingen (pesticiden, hormonen en andere GGO's die aanwezig zijn in de traditionele dierenvoeding kunnen inderdaad in de natuur of ondergrondse waterbekkens terechtkomen).
 3. Minimaliseren van de ecologische impact die gekoppeld is aan het houden van een dier
 4. Bijdragen tot de naleving van de milieu- en sociale normen op internationaal niveau
 5. Besparen, want biologische voeding voor gezelschapsdieren is niet duurder dan de meeste merken die op de markt bekend zijn

 

De waarden van BIOFAN


Een handvest dat ons verbindt:


 • BIOFAN verkoopt uitsluitend ecologische producten, d.w.z. producten die minder impact hebben op het milieu gedurende hun volledige levenscyclus en hun prestaties behouden tijdens het gebruik

 

 • BIOFAN informeert u, met volledige transparantie: onze teams blijven voortdurend waakzaam om zeker te zijn van de juistheid van de labels en de eerlijkheid van elke fabrikant. Daarom zullen wij niet aarzelen om producten die niet aan al onze eisen voldoen, te schrappen.

 

 • Milieubewuste onderneming: onze logistiek wordt beheerd door een milieubewuste onderneming (zonnepanelen, energiebesparing, ...) De verpakkingen van onze producten zijn gemaakt op basis van gerecycleerde materialen.

 

 • BIOFAN houdt zowel van dieren als van mensen: geen enkel product dat wij verkopen werd onderworpen aan experimenten met dieren of werd gemaakt door kinderen in landen met een culturele achterstand.

 

 • BIOFAN stelt u een gevarieerd aanbod voor: in de loop van de maanden, breiden wij ons assortiment uit met nieuwe producten. Om als eerste op de hoogte te zijn van deze nieuwigheden, kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief.

 

 • BIOFAN kiest haar leveranciers met zorg: wij geven de voorkeur aan partnerships met ZKO's (zeer kleine ondernemingen) en familiale KMO's die de mens en het milieu respecteren.

Simba