Label Demeter:

Label Demeter

Demeter is een Duits label waarvan het concept in 1932 werd ontwikkeld door Rudolf Steiner. Demeter-producten zijn afkomstig uit de biodynamische landbouw.

 

Het Demeter-label is sterk aanwezig in Duitsland, de Elzas en de Scandinavische landen en volgt een strikt lastenboek dat in samenspraak met het Duitse Ministerie van Landbouw werd opgemaakt.

 

Een product dat het Demeter-label draagt zal minstens zijn samengesteld uit 90% ingrediënten die voldoen aan de Demeter-referenties. Minder dan 4 Duitse merken hebben dit label gekregen.

 

De Demeter-producten zijn een biologisch en duurzaam alternatief voor een goed geweten over de levensstijl. Demeter wil de productkwaliteit maximaliseren op basis van de biodynamica. De selectie van de biodynamische grondstoffen en de kwaliteitstransformatie zijn na te leven voorwaarden.

 

De belangrijkste garanties van het Demeter-label:

  • De planten zijn afkomstig uit de biodynamische landbouw of zijn planten in hun wilde staat.
  • Elk product wordt onderworpen aan een strenge selectie met betrekking tot de stoffen die in hun productie worden gebruikt.
  • De bereidingen worden gemaakt volgens de methoden die worden gebruikt voor de productie van de homeopathische Wala-geneesmiddelen.
  • Er is geen enkel additief aanwezig in de bestanddelen van de Demeter-producten (emulgatoren, parfums, bewaarmiddelen, kleurstoffen …)
  • Geen enkel product werd getest op dieren.