Label AB

Groen Garantie Label:

Groen Garantie is het certificatielabel voor honden- en kattenvoer van het merk Biofood. Het is een "intern" label, is het exclusieve eigendom van het merk Biofood en geldt alleen voor haar producten. In de praktijk zijn de garanties en normen echter vergelijkbaar met die van alle biologische labels: afwezigheid van GGO's en chemicaliën, geen dierproeven, gebruik van natuurlijke grondstoffen, enz.

 

Groen Garantie, een label dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling

 

Het Groen Garantie label bevordert de bescherming van het milieu en het respect van de dierenrechten. Zij heeft een toezicht- en controlesysteem voor grondstoffen opgezet dat haar in staat stelt de traceerbaarheid van de ontvangen ingrediënten te garanderen. Zo bevatten haar voedselbereidingen uitsluitend organisch materiaal van hoogwaardige kwaliteit (rund, lam, kip of vis). Hetzelfde grondbeginsel wordt toegepast op plantaardige producten, en het gebruik van elk ingrediënt dat niet 100% natuurlijk is, is uitgesloten.

Groen Garantie is ook partner van organisaties als 'Stop Dierenleed' en Gegarandeerd zonder Dierproeven'. Dierenwelzijn is één van de fundamentele eisen van het label, dat geen proeven of experimenten op dieren toestaat, en ze houden zich hiervoor aan de Europese normen in voege.

 

Controle en opvolging van de activiteiten van het label

 

De productieketen van het Groen Garantie label wordt zeer streng gecontroleerd en opgevolgd. De belangrijkste controlerende instantie is Biofood Diervoeding BV. Biofood Diervoeding BV is samen met andere onafhankelijke instanties verantwoordelijk voor de voortdurende controle van grondstoffen, producten en leveranciers. Ook de leveranciers en toeleveranciers van Biofood Diervoeding BV worden gecontroleerd. Zij moeten zelfs HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) gecertificeerd en/of GMP gecodeerd zijn.

Daarnaast worden de leveranciers en toeleveranciers van Biofood Diervoeding BV ook gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Pas na al deze controles en audits stelt het Groen Garantie label zijn evaluatie op. Als de producten (grondstoffen of eindproducten) voldoen aan de normen van het label, zijn ze geaccrediteerd.