Label Öko Test:

label oko test

Het OKO Test label is een Duits label. Het wordt uitgegeven door ÖKO Test, het Duitse ecologische consumententijdschrift. Het heeft tot doel het biologisch ondernemerschap te bevorderen, maar ook om de consument biologische producten van de beste kwaliteit aan te bieden. Het label is daarmee een garantie geworden voor kwaliteit en veiligheid van alle OKO Test erkende producten.

ÖKO Test: van magazine tot label

 

ÖKO Test of OKO Test staat voor "Ecologische Test". In samenwerking met onafhankelijke laboratoria en een wetenschappelijk comité beoordeelt het tijdschrift maandelijks de kwaliteit van bijna 200 biologische producten op de Duitse markt. De resultaten worden omgevormd tot scores en kunnen gebruikt worden om bepaalde producten aan te bevelen aan de consument.

Dankzij de ernst en eerlijkheid van de OKO-testmethode is het tijdschrift een referentie geworden voor consumenten en bedrijven. Vervolgens heeft zij een etiketteringssysteem opgezet waarbij de best beoordeelde bedrijven voor een bepaalde periode in aanmerking komen voor haar certificering. Voor deze erkenning moet een vergoeding worden betaald en een contract worden afgesloten dat geldig is tot de volgende proeven.

 

De garanties van het OKO Test-label

 

De prioriteit van de OKO Test bestaat uit de certificering van een kwaliteitsproduct. Op deze manier krijgt de consument de garantie dat een 100% biologisch of ecologisch gecertificeerd product dat ook daadwerkelijk is. Niet alle bedrijven die bio producten produceren zijn eerlijk, OKO test wenst hiermee de betrouwbare bedrijven te promoten.

Het label garandeert ook dat de producten gezond en veilig zijn voor de gezondheid en het milieu. Wanneer bepaalde producten een risico inhouden of als gevaarlijk worden beschouwd, vermeldt OKO Test dit in haar maandelijks verslag. De consument wordt hierdoor geïnformeerd en begeleid in zijn/haar keuzes.

 

 

Om verder te gaan

 

Het OKO Test-label is niet gelinkt aan een bepaald type van producten. Het evalueert en certificeert allerlei producten: kattenbakvulling, babyvoeding, cosmetica, huishoudelijke apparaten... In die zin fungeert het ook als een ecologische koopgids voor de consument.